Over de oprichters van Dude Goed: Roderick en Sebastiaan van den Berg

Roderick van den Berg transformeerde van succesvol ondernemer naar de kracht achter Dude Goed, een sociale onderneming die zich inzet voor arbeidsontwikkeling. Na een zakelijke tegenslag richtte hij zich op het bieden van kansen aan mensen met een sociale return indicatie, geleid door het motto "Alles is een Kans". Samen met zoon Sebastiaan en een professioneel team, biedt Dude Goed diverse trajecten aan voor meer dan 120 medewerkers.

We streven naar een toekomst waarin iedereen, ongeacht achtergrond, zijn plek op de arbeidsmarkt vindt.

Kringloopwinkel Rijswijk

Onze jarenlange ervaring in de kringloopbranche heeft ons in staat gesteld om een unieke en waardevolle service te bieden. We gebruiken de verzamelde spullen om woningen in te richten voor mensen die het het meest nodig hebben, zoals Oekraïense vluchtelingen en statushouders. Dit gaat verder dan alleen recycling; het is een daadwerkelijke transformatie van oude spullen naar nieuwe kansen, zowel voor de items als voor de mensen die ervan profiteren.

De Martinifabriek

In de Martinifabriek bundelen we de krachten waarbij diensten en werkwijze op elkaar aansluiten en hergebruik, ondernemerschap, duurzaamheid en economische activiteiten de basis vormen en uit te groeien tot de omvang die we nodig hebben om een echt positieve bijdrage te leveren naar een circulaire economie.

Werk aan de Winkel

In de sector bouw en techniek bieden wij werkplekken op basis van leren en werken. Samen met een leermeester en werkvloerbegeleiders ga je aan de slag op locaties of binnen het bedrijf om kleine en middelgrote werkzaamheden uit te voeren. Werk aan de winkel pakt klussen op zoals deuren schilderen, muurtjes plaatsen, lampen ophangen enz.

Budgetbeheer

Dude Goed heeft het maatschappelijk doel om mensen in financiële onzekerheden en moeilijkheden bij te staan en te helpen weer verder te komen met hun eigen financiële middelen.

The Goed Pillow

Bij The Goed Pillow transformeren we afgedankte kleding en textiel in stijlvolle, duurzame kussens, waarmee we een tweede leven geven aan materialen die anders op de afvalberg zouden eindigen. Elk kussen vertelt een uniek verhaal van transformatie en creativiteit, zorgvuldig samengesteld in ons atelier in Nootdorp.

Aansturende talenten

worker image
Henny Rensen

WSP Rijswijk

worker image
Ronnie Swaesy

Fietsen baas

worker image
Mohammed Barrak

Retail baas

worker image
Sebastiaan van den Berg

Operationeel Directeur

worker image
Saida Assaddiki

Trajectbegeleider / Coach

worker image
Jan van Gullik

Schoonmaak baas

people
arrow

Als mensontwikkelbedrijf plaatsen we onze medewerkers centraal, waarbij we inzetten op professionele groei en persoonlijke ontwikkeling door onze unieke aanpak

Vertrouwd door gemeentes en bedrijven

14+

Trajecten

Onze Missie

Bij Dude Goed is het onze missie om een wereld te creëren waarin elk individu zijn volledige potentieel kan bereiken en waar geen enkel product onnodig verspild wordt. Wij geloven sterk in de kracht van tweede kansen - voor goederen en voor mensen.

Veelgestelde Vragen Over Dude Goed

Duik dieper in de kern van Dude Goed met antwoorden op jouw meest prangende vragen. Leer hoe we samen bouwen aan een duurzamere en inclusievere toekomst.

Wat doet Dude Goed precies?
arrow
Hoe kan ik betrokken raken bij Dude Goed?
arrow
Werkt Dude Goed samen met andere organisaties?
arrow
Hoe draagt Dude Goed bij aan de circulaire economie?
arrow
Sluit je aan bij ons netwerk

Begin vandaag aan een reis van groei en mogelijkheden bij Dude Goed. Neem de stap naar een duurzame toekomst waar jouw talent erkend en ontwikkeld wordt.

Ontdek hoe jij kunt groeien
Versterk uw team met impact! Ontdek hoe Dude Goed uw SROI-doelen kan realiseren.
Patatje Sociaal