De Praktijkverklaring biedt kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om specialistische vaardigheden op MBO-niveau te verwerven. Door een intensief opleidingstraject, gecombineerd met praktijkervaring, kunnen zij waardevolle beroepsvaardigheden ontwikkelen. Dit leidt niet alleen tot betere kansen op werk, maar ook tot persoonlijke groei en voldoening voor de kandidaten en hun omgeving.

Ontgrendel Je Volledige Potentieel

De Praktijkverklaring

De Praktijkverklaring, ondersteund door de Bloeiindex, biedt een waardevolle kans aan kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt om zich te specialiseren in specifieke beroepsvaardigheden op MBO-niveau. Dit initiatief richt zich op het erkennen en accrediteren van individuele vaardigheden die voldoen aan de MBO-normering, waardoor werkgevers toegang krijgen tot gespecialiseerde medewerkers die voldoen aan hun specifieke behoeften.

Kandidaten

Kandidaten die vaak kampen met uitdagingen in traditionele onderwijsomgevingen, zoals lange studieduur en toetsingsdruk, vinden in dit programma een passende en effectieve leerweg. Het betreft zowel bestaande medewerkers als nieuwe instromers, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Jouw Vaardigheden in de Spotlight

De opbrengsten van dit initiatief zijn aanzienlijk. Het biedt niet alleen een opstap naar werk, een MBO-diploma, of een referentie voor toekomstige werkgevers, maar ook een gevoel van trots en zelfverwezenlijking voor de kandidaten en hun omgeving. De Bloeiindex draagt bij aan het succes van dit programma door het individuele groeiproces van de kandidaten te ondersteunen en te stimuleren.

project img

We zijn trots op het opzetten van trajecten die meer zijn dan alleen werkervaringsplaatsen; het zijn paden naar zelfontplooiing en maatschappelijke bijdrage. Alles is een kans!

project img

We koesteren de geestelijke en financiële gezondheid van onze gemeenschap door middel van ondersteuning op maat.

project img

We herdefiniëren afval door producten en materialen een tweede leven te geven, ondersteund door onze kringloopactiviteiten.

project img

Onze leertrajecten, gevormd door de Bloeiindex, ondersteunen de groei en specialisatie van onze deelnemers.

project img

Onze facilitaire diensten, zoals Clean Circle en Fietsenwacht, bieden niet alleen uitstekende service maar dragen ook bij aan maatschappelijke waarde.

project img

Met onze culinaire initiatieven voeden we zowel het lichaam als de ziel en verbinden we culturen.

"De inspanning is groot, maar de beloning nog veel groter”, aldus Marlène Ruigrok die als directeur van onderwijsinstelling Marlijn Academie intensief betrokken is bij het traject. “Zie het als een opstap naar werk, een volledige baan of een MBO-diploma, maar ook een referentie voor een volgende werkgever. Zij krijgen hierdoor trouwe, loyale medewerkers die vaak nog beter functioneren dan iemand die het hele beroep heeft geleerd. Maar het allerbelangrijkste, is dat de kandidaat iets heeft bereikt wat hijzelf of de mensen om hem heen nooit voor mogelijk hadden gehouden. Dat is onbetaalbaar, dat is goud waard."

founder
Marlène Ruigrok-van Houtum

Marlijn Academie /3Antonius

Veelgestelde Vragen bij Dude Goed

Ontdek antwoorden op al je vragen over onze unieke aanpak en diensten. Van details over onze trajecten en modules tot informatie over samenwerkingsmogelijkheden, hier vind je alles wat je moet weten om deel uit te maken van onze missie voor sociale inclusie en circulaire economie.

Meer vragen?
Wat doet Dude Goed precies?
arrow
Hoe kan ik betrokken raken bij Dude Goed?
arrow
Werkt Dude Goed samen met andere organisaties?
arrow
Hoe draagt Dude Goed bij aan de circulaire economie?
arrow
Sluit je aan bij ons netwerk

Begin vandaag aan een reis van groei en mogelijkheden bij Dude Goed. Neem de stap naar een duurzame toekomst waar jouw talent erkend en ontwikkeld wordt.

Ontdek hoe jij kunt groeien
Versterk uw team met impact! Ontdek hoe Dude Goed uw SROI-doelen kan realiseren.
Patatje Sociaal